Pregnancy

Sorteer 1 producten

Set Descending Direction

Sorteer 1 producten

Set Descending Direction

Zwangerschapsvitamines

Je bent in verwachting! Een spannende periode. Eten voor twee is niet nodig als je zwanger bent, maar het lichaam vraagt wel wat extra’s. Gezonde voeding is de basis, maar levert niet alle zwangerschapsvitamines. Daarom is het nodig extra vitamines te nemen. Als je straks borstvoeding gaat geven, heeft je lichaam een hogere behoefte aan vitamines en mineralen.

Voordeeldrogisterij biedt zwangerschapsvitamines die zorgen voor een normale en regelmatige menstruatie. Daarnaast ondersteunt het ook bij menstruatie ongemakken. Zwangerschapstesten en zwangerschapsvitamines zijn allemaal verkrijgbaar bij Voordeeldrogisterij.


Vitamines spelen een essentiële rol voorafgaand aan, en tijdens de zwangerschap. Het advies is: eet gevarieerd en gezond en neem extra foliumzuur en vitamine D.

Gezond eten

Tijdens de zwangerschap zorgt je gezonde dagelijkse voeding voor de nodige brand- en bouwstoffen. Je hebt in deze periode nét wat meer vitamines en mineralen nodig. Gezond eten is daarom extra belangrijk. Dit is wat een zwangere vrouw dagelijks nodig heeft:

2 stuks fruit en 200 gram groente

200 gram (4 opscheplepels) aardappels, rijst of pasta en 6 sneetjes brood

1,5 plak kaas en 450 ml melk of melkproducten en 125-150 gram vlees (waren), vis, vleesvervanger

15 gram bak- en braadproducten en 30 gram halvarine (5 gram per sneetje)

1500-2000 ml drinken

Naast de dagelijkse voeding is het nodig om tijdens de zwangerschap extra vitamines te nemen: foliumzuur en vitamine D.

Foliumzuur

Tijdens de zwangerschap heb je extra foliumzuur nodig. Het advies van de Gezondheidsraad is: neem dagelijks 400 microgram tot de tiende week van de zwangerschap. Een tekort aan foliumzuur in de eerste weken van de zwangerschap (op het moment dat de zwangerschap vaak nog niet is vastgesteld) kan het risico op een 'open ruggetje' (spina bifida) bij de baby vergroten. Dit is een aangeboren afwijking waarbij de wervelkolom of de schedel niet volledig is gesloten.

Vitamine D

Het advies van de Gezondheidsraad voor zwangere vrouwen is om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed op te nemen uit de voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet.

Onderzoek uit Denemarken (Danish National Birth Cohort) laat zien dat het gebruik van een multivitamine tijdens de zwangerschap het risico op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht verkleint. Een multivitamine voor zwangeren bevat naast vitamine D en foliumzuur andere vitamines en mineralen. Dit kan een goede aanvulling zijn naast de dagelijkse voeding. Dit is super handig voor de vrouwen die problemen hebben met veel eten. hierdoor is het heel verstandig om multivitamine te slikken.

Wil je multivitamine nemen omdat je veel moet overgeven, weinig eet of bang bent dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, overleg dan altijd eerst met je verloskundige of huisarts. Vraag ook welke vitaminepil het meest geschikt is voor jou. Als je zo’n pil slikt, hoef je geen andere tabletten met foliumzuur en vitamine D meer te slikken, want dat zit daar al in. Let er ook op dat er geen vitamine A in het supplement zit.


Bestel uw zwangerschapsvitaminen van betrouwbare A-merken daarom bij Voordeeldrogisterij!